Mikä on huoneistohotelli, ja miten se eroaa tavallisesta hotellista?

| KategoriatAjankohtaista:

Mikä on huoneistohotelli? Miten se eroaa tavallisesta hotellista? Tässä artikkelissa syvennymme tarkemmin kalustettujen asuntojen ja lyhytaikaisten vuokra-asuntojen etuihin.

Parhaan majoituksen löytäminen on tärkeää onnistuneen loma- tai työmatkan kannalta. Perinteiset hotellit ovat olleet jo pitkään suosittuja, mutta viime vuosina yhä useampi matkaaja on kallistunut kalustettujen asuntojen ja lyhytaikaisten vuokra-asuntojen, eli niin kutsuttujen huoneistohotellien puoleen.

Huoneistohotellit ovat kuitenkin osalle vielä täysin tuntemattomia, joten tässä artikkelissa otamme syvällisemmän katsauksen kalustetussa asunnossa majoittumisen etuihin verrattuna perinteisempiin vaihtoehtoihin. Vaikka hotellihuoneet ovat vakiinnuttaneet asemansa yleisimpänä yöpymismuotoja, tarjoavat huoneistohotellit vaivattoman, kodikkaan ja kustannustehokkaan vaihtoehdon.

Mikä on huoneistohotelli, ja miten se eroaa tavallisesta hotellista?

Huoneistohotelli yhdistää asunnon ja hotellin parhaat puolet. Se on rakennus tai osa rakennusta, joka tarjoaa hotellinkaltaisia palveluita kalustettujen asuntojen muodossa.

Siinä missä hotellihuoneet koostuvat yhdestä huoneesta ja kylpyhuoneesta, kuuluu huoneistohotellien kalustettuihin asuntoihin kaikki kodin mukavuudet, kuten täysin varusteltu keittiö ja erillinen olohuone. Huoneistohotelli on kuin väliaikainen kotisi tien päällä, jossa voit valmistaa ruokaa, pestä pyykkiä ja rentoutua olohuoneessa aivan kuten kotonasi.

Perinteisessä hotellissa majoitus koostuu yleisesti yhdestä huoneesta, joka sisältää perustarpeet. Huoneistohotellit sen sijaan tarjoavat asumista muistuttavan kokemuksen, jossa on mahdollisuus säilyttää esimerkiksi urheiluvälineitä ja valmistaa omia aterioita. Tämä voi johtaa merkittäviin säästöihin ruokailukustannuksissa, sillä jokainen ateria ei vaadi ravintolassa syömistä.

Pitkäaikaisessa majoittumisessa, kuten kuukausien työkomennuksilla, huoneistohotellin mukavuudet ja rauhallisuus voivat tuoda merkittävää lisäarvoa viihtyisyyteen. Verrattuna markkinoilta vuokrattaviin asuntoihin, huoneistohotellit tarjoavat myös parempaa joustavuutta, sillä niitä voidaan varata ilman pitkiä sitoutumisia tai takuuvuokria.

Miksi valita huoneistohotelli perinteisen hotellin sijaan?

Yksi suurimmista huoneistohotellien eduista on niiden tarjoama tila. Pienimmätkin huoneistohotellien asunnot ovat tavanomaisia hotellihuoneita suurempia. Huoneistohotellissa sinulla on enemmän tilaa levittäytyä, työskennellä, kokata, rentoutua ja ennen kaikkea tuntea olosi kotoisaksi.

Huoneistohotelli on oiva valinta myös perheen kanssa matkustaessa – enää ei tarvitse ahtautua pieneen hotellihuoneeseen eikä vetää pitkää tikkua kuka nukkuu vuodesohvalla. Koko perhe mahtuu samaan huoneistoon, jolloin et joudu varaamaan useampaa hotellihuonetta.

Lisäksi, koska kalustetuissa asunnoissa on lähes poikkeuksetta täysin varustellut keittiöt, voit säästää reissun ruokakuluissa kokkaamalla itse sen sijaan että kävisit joka ilta ulkona syömässä. Aamupalan nauttiminen täysin omassa rauhassa tai illallisen valmistaminen omassa keittiössä tekevät matkastasi entistä nautinnollisemman.

Huoneistohotellit tarjoavat usein joustavampia majoitusratkaisuja kuin perinteiset hotellit. Olit etsimässä sitten nopeaa yhden yön majoitusta tai kakkoskotia useammaksi kuukaudeksi, löydät huoneistohotellista tarpeitasi parhaiten vastaavan ratkaisun.

Huoneistohotelli on toimiva ratkaisu yritysmajoitukseen

Globaalin koronapandemian hellittäessä työmatkat ovat jälleen tärkeässä roolissa nykypäivän liiketoiminnassa. Yritykset ja työntekijät ovat jatkuvasti liikkeellä. Oli kyseessä sitten konferenssi toisella puolella maailmaa, pidempiaikainen projekti asiakkaan luona tai firman koulutuspäivät, on projektimajoituksen valinta keskeinen osa matkajärjestelyjä.

Kodinomainen tunnelma tien päällä

Varsinkin pidemmillä työkomennuksella ahdas hotellihuone voi osoittautua ankeaksi vaihtoehdoksi ja aiheuttaa koti-ikävää. Huoneistohotellin kalustettu asunto tarjoaa kodinomaisen ympäristön ja tunnelman, mikä tekee pidemmistä työmatkoista miellyttävämpiä ja vähemmän kuormittavia. Täysin varusteltu keittiö, viihtyisä olohuone ja mukava makuuhuone antavat työntekijälle mahdollisuuden ladata akkujaan tulevia työpäiviä varten.

Kustannustehokkuus

Pidemmillä työkomennuksilla kalustettu asunto voi osoittautua hotellia halvemmaksi vaihtoehdoksi. Vietetyn ajan mukaan määräytyvä hinta on usein edullisempi kuin hotellien kiveen hakattu yökohtainen hinta. Yritykset voivat siis säästää merkittävästi majoituskuluissa, erityisesti kun huomioidaan huoneistohotellien tarjoamat lisäedut, kuten keittiö joka vähentää ruokakustannuksia.

Ryhmähenki ja tiimityö

Jos työreissulle lähtee useampi työntekijä, on huoneistohotelli ainutlaatuinen keino majoittaa koko tiimi samaan paikkaan. Se ei ainoastaan edistä tiimityötä ja ryhmähenkeä, vaan helpottaa matkan suunnittelua, yhteistyötä sekä kommunikaatiota.

Huoneistohotelli väliaikaisena majoituksena

Elämä on täynnä muutoksia ja yllättäviä tilanteita. Toisinaan nämä muutokset vaativat etsimään majoitusta lyhyeksi aikaa. Oli kyseessä sitten pidempi työkomennus toisessa kaupungissa tai suuri remontti kotona, on väliaikainen majoitus usein tarpeen.

Kun tarve majoitukselle iskee yllättäen, tarjoaa huoneistohotelli helpon ja kustannustehokkaan ratkaisun. Valmiiksi kalustetut huoneistohotellit ovat vaivattomia, ja tulevat pitkällä aikavälillä halvemmaksi kuin hotellimajoitus.

Huoneistohotellissa voit nauttia kodin mukavuuksista ja tunnelmasta ilman pitkäaikaista sitoutumista. Et joudu murehtimaan takuuvuokrista, vuokrasopimuksista tai tavaroiden kantamisesta – kaikki on valmiina vierailuasi varten.

Huoneistohotellit soveltuvat myös lomamatkoille

Huoneistohotellit tarjoavat tilavuutta ja kodinomaisuutta, mikä tekee niistä ihanteellisia perhelomille. Isot ryhmät, kuten perheet, voivat asua yhdessä huoneistossa ja välttää ahtaat tilat tai tarpeen varata lukuisia hotellihuoneita.
Huoneistohotellin tarjoama ruoanlaittomahdollisuus on suuri valttikortti perheen kanssa matkustaessa. Kun joka ateriaa ei tarvitse syödä ravintolassa, säästyy lomabudjettia kymmeniä, jopa satoja euroja. Varsinkin suuremman perheen kohdalla jatkuvat ravintolakäynnit voivat lohkaista suuremman loven matkan budjettiin.

Yhteenveto – Huoneistohotelli tarjoaa helppoutta, kustannustehokkuutta ja kodikasta tunnelmaa

Huoneistohotelli tarjoaa kodinomaisen, joustavan ja monissa tapauksissa edullisemman vaihtoehdon hotellissa majoittumiselle. Huoneistohotellissa käytössäsi on kaikki kodin mukavuudet, jotka tavanomaisesta hotellihuoneesta usein puuttuvat kokonaan.

Huoneistohotellit soveltuvat niin lyhyt- kuin pitkäaikaiseenkin majoitukseen. Kun tarvitaan pidempiaikaista majoitusta esimerkiksi remontin ajaksi tai työmatkalla, on huoneistohotelli usein edullisempi ja mukavampi vaihtoehto.

Tutustu Spot Apartmentsin laajaan tarjontaan, ja löydä itsellesi sopivin huoneistohotelli. Meiltä löydät laadukkaat kalustetut asunnot suurten kaupunkien keskeisiltä sijainneilta.

Miksi valita Spot Apartmentsin huoneistohotelli:

 • Kaikki mukavuudet yhteen ja samaan hintaan
 • Majoitusratkaisut jokaiseen tarpeeseen
 • Viihtyisät kalustetut asunnot
 • Keskeiset sijainnit lähellä palveluita ja liikenneyhteyksiä
 • Täysin varustellut keittiöt
 • Et joudu murehtimaan loppusiivouksesta – siivous kuuluu automaattisesti hintaan
 • Ilmainen Wi-Fi-yhteys
 • Helppo sisään- ja uloskirjautuminen ovikoodilla
 • Usein kysyttyä huoneistohotelleista
 • Mikä on huoneistohotelli?
 • Huoneistohotelli tarjoaa mahdollisuuden majoittua kalustettuun asuntoon. Se tarjoaa hotellin palvelut yhdistettynä asuntojen mukavuuksiin. Huoneistohotelli soveltuu myös pidempiaikaiseen
 • majoittumiseen ja tarjoaa usein täysin varustellun keittiön ja muita kodinomaisia mukavuuksia.

Usein kysytyt kysymykset huoneistohotelleista

Kuinka kauan voin majoittua huoneistohotellissa?

Majoituksen kesto voi vaihdella muutamasta päivästä useisiin kuukausiin. Suurin osa huoneistohotelleista tarjoaa alennuksia pidemmistä majoitusjaksoista.

Voinko tuoda lemmikkejä huoneistohotelliin?

Monet huoneistohotellit sallivat lemmikit, mutta on suositeltavaa tarkistaa lemmikkikäytännöt etukäteen.

Onko huoneistohotelleissa parkkitilaa?

Useimmissa huoneistohotelleissa on parkkitilaa, mutta se voi olla rajoitettua. On suositeltavaa tiedustella parkkijärjestelyistä etukäteen.

Miten huoneistohotellien hinnat vertautuvat perinteisiin hotelleihin?

Vaikka huoneistohotellit saattavat olla kalliimpia lyhytaikaisessa majoituksessa, ne tulevat halvemmaksi pidempiaikaisessa majoituksessa.

Onko huoneistohotelleissa internet-yhteys?

Kyllä, useimmat huoneistohotellit tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden vierailleen.

Onko huoneistohotelleissa turvallisuuspalveluita?

Monet huoneistohotellit tarjoavat lisäturvallisuutta, kuten 24/7 vartiointia, turvakameroita ja koodilukkoja. On kuitenkin hyvä tarkistaa erityiset turvallisuusjärjestelyt etukäteen.

Miten huoneistohotellien kalustetut asunnot eroavat perinteisistä vuokra-asunnoista?

Huoneistohotellien kalustetut asunnot tarjoavat kodinomaisen ympäristön, jossa on kaikki tarvittava mukavaan asumiseen. Asunnot ovat täysin kalustettuja ja varusteltuja, sisältäen modernit keittiöt, laadukkaat sängyt ja nopean Wi-Fi-yhteyden. Tämä tekee niistä ihanteellisen valinnan niin lyhytaikaiseen kuin pidempiaikaiseenkin majoittumiseen.

Sisältyykö hintaan kaikki mukavuudet?

Kyllä, Spot Apartmentsin hintaan sisältyvät aina sähkö-, vesi- ja lämmitysmaksut, kalustus, liinavaatteet sekä internetyhteys. Tämä tekee majoittumisesta helppoa ja huoletona, ilman yllättäviä lisäkustannuksia.

Miten sisäänkirjautuminen tapahtuu?

Spot Apartmentsissa sisäänkirjautuminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Asunnoissamme on käytössä koodilukot, ja lähetämme ovikoodin matkapuhelimeesi sekä sähköpostiin saapumispäivänäsi sovittuna sisäänkirjautumisaikana.

Onko asunnoissa pysäköintitilaa?

Kyllä, useimmissa Spot Apartmentsin asunnoissa on pysäköintitilaa joko kiinteistön pihalla tai lähistöllä. Tämä tekee asumisesta kätevää niille, jotka matkustavat autolla.

Voinko vuokrata asunnon pidemmäksi aikaa?

Kyllä, Spot Apartmentsin asunnot sopivat erinomaisesti myös pidempiaikaiseen käyttöön. Tarjoamme joustavia vuokra-aikoja, jotka soveltuvat niin lyhytaikaiseen kuin pitkäaikaiseenkin tarpeeseen.

Miten voin varata asunnon?

Voit varata asunnon helposti ottamalla yhteyttä Spot Apartmentsin asiakaspalveluun, lähettämällä sähköpostia tai jättämällä yhteydenottopyynnön verkkosivuillamme. Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Tarjoaako Spot Apartments siivouspalveluita?

Kyllä, Spot Apartments tarjoaa siivouspalveluita lisämaksusta. Voit tiedustella siivouspalveluiden saatavuutta ja hinnoittelua ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Onko asunnoissa pesukone?

Kyllä, useimmissa huoneistohotelleissa on pesukone, mikä tekee pidemmästä majoittumisesta kätevää ja mukavaa.